DE BEWONERS

 

Dit is nou Marieke                                                                    Dit is nou Rob  

      Marieke                                                             Rob            

geboren in 1958                                          geboren in 1963 

   sterrenbeeld tweeling                                 sterrenbeeld ram       

     roodharig                                                 donker blond   

linkshandig                                                rechtshandig

    tuinvrouw                                                  doe het zelver  

 

Rob heeft in de periode van juni 1992 tot en met juli 2006 van zijn hobby zijn werk weten te maken. Hij heeft in deze periode heel Europa doorkruist als vrachtwagen chauffeur. In deze 14 jaar heeft hij ruim 2.000.000 kilometer afgelegd, toch wel een indrukwekkende afstand. Hij is vrijwel in alle landen van West-Europa geweest. Op de foto-pagina is een kleine selectie te zien van de diversiteit van de vrachten die hij toen heeft vervoerd.

Per eind augustus 2006 beëindigd hij zijn leven als vracht-rijder. Hij gaat dan voor een bedrijf werken dat mobiel sanitair verhuurt. Voor dit bedrijf gaat hij dan het sanitair door Nederland verplaatsen en installeren. Dit wordt een hele verandering in ons beider leven, hij zal ieder weekeind thuis zijn, das pas lekker, maar ook zelfs elke avond en dat is dan weer enorm wennen. Dit werk heeft hij 3 maanden gedaan en in die tijd heeft hij heel veel geleerd over zichzelf en over een sociaal leven. Ieder weekeinde thuis is geweldig en elke avond thuis eten is heerlijk. Alleen mist hij het rijden zo. Dus maar weer solliciteren.

Per week 50 van 2006 gaat hij aan de slag bij de firma BQ de Ruyter, gevestigd in Amsterdam. Dit bedrijf is gespecialiseerd in kraanverhuur en speciaal transport. Hij komt te rijden op een motorwagen met midden-zware laadkraan, 35 tonmeter met een mastlengte van maar liefst 24 meter. Hier gaat hij zijn verleden als kraanmachinist en zijn verleden als vrachtrijder combineren, heerlijk. Na weer 3 maanden kan hij U vertellen dat hij het hier vreselijk naar zijn zin heeft, hier heeft hij het weer helemaal gevonden, werken is weer hobby geworden.

Rob heeft meer hobby's. Om maar te noemen:

- knutselen, onder het mom van "ik adviseer zelf maken" is er al heel wat onder zijn handen vandaan gekomen.

- zijn SAAB 96 tweetakt uit 1964, onze "bij" auto waar al heel wat gezellige toertjes mee gemaakt zijn.

- de computer, internet is de mooist uitvinding van de afgelopen 20 jaar en natuurlijk het maken en bijhouden van deze web-pagina.

- lekker met het bootje of op de fiets samen met Marieke de natuur in, "beesies kijken".

 

 

Marieke is fulltime huisvrouw. Daarnaast regelt zij alle zaken in en om de woonark. Haar grootste hobby is haar tuin, vrijwel dagelijks is zij enige uren bezig met het onderhoud en met veranderingen aanbrengen op ons domein.

Verder heeft Marieke de zorg over ons beesten-spul, te weten, 1 kater, de goudvissen, de haan met zijn kippen en alle volgeltjes in het kippenhok / volliére. Zo gezellig al die beessies, en er komen er nog meer.!!!

Ook houdt Marieke wel van een feestje geven op zijn tijd en kan zij uren doorbrengen in de keuken om het een of andere recept te bereiden. Wij prefereren dan ook de bourgondische levensstijl, lekker eten, wijntje erbij, kaarsje aan en uren genieten.

Enkele keren per jaar geeft Marieke cursus in buurthuizen bij ons in de buurt. Het thema is vanzelf "tuin-cursus". Hierin geeft zij haar cursisten per seizoen gebonden uitleg over het ontwerpen en onderhouden van hun eigen tuin.

                                                                                                     

Dit is onze Thomas  Dit is onze Truus  Dit zijn onze goudvissen   3 kippen en 1 haan  

 

Dieren zijn erg belangrijk in ons leven, we kunnen uren genieten van al het leven om ons heen. Of het nou de volgeltjes zijn of onze "eigen" huis egels, het blijft facinerend om te zien hoe zij zich steeds weer aanpassen aan de veranderde situaties van de natuur. Met makkelijk te verkrijgen voedsel is van ieder dier het vertrouwen te winnen, als je het op gezette tijden geeft komen ze vanzelf omstreeks dat tijdstip terug om te zien of er al weer iets te halen valt. Het mooiste voorbeeld hiervan zijn onze egels, deze komen bij het vallen van de avond, als ze het geluid van het voerbakje gehoord hebben, effe kijken of er wat te halen valt. Ze zijn gek op kattevoer uit blik en nemen het niet te nauw met hun tafelmanieren.

 

is er nog iets te eten.???   Smikkelen en smakkelen

 

Zijn het niet de eenden die eten komen halen dan zijn het wel een paar zwanen die even op visite komen en niet altijd zijn ze in een goed humeur.

 

deze zwanen hebben ruzie   al ruzie-end verdwijnen ze ook weer

 

In week 46 van 2006 is Rob druk bezig geweest om het kippenhok om te bouwen naar een volliére. Dit idee werd opgeroepen doordat onze buurman Dirk binnenkort gaat verhuizen en hij heeft zijn hele leven lang een volliére gehad en daarin vogeltjes gekweekt. Hoofdzakelijk zebravinkjes, rijstvogeltjes en nog wat andere meer kleurrijke soorten. Met deze vogeltjes ging hij ook regelmatig naar tentoonstellingen en behaalde daar respectabele resultaten. Wij stonden regelmatig bij onze buren even te buurten en tegelijkertijd sta je dan ook te luisteren naar het gekwetter en te kijken naar al dat beweegelijke spul in die volliére, maar dat wij daar zelf ook nog eens aan zouden beginnen hadden wij nooit gedacht. Maar nu is het zover. Na een week van ombouwen, informatie verzamelen, lid worden van diverse forum's en diverse inkopen doen zitten er in onze volliére 3 paartjes zebravinkjes, 4 rijstvogeltjes (waarvan het geslacht slecht te ontdekken is) en 1 paartje zilverbekkies. De kippen waren danig onder de indruk van deze indringers, maar zijn er na een nachtje slapen al aardig aan gewend dat ze niet de enige bewoners zijn van dit gebouw. De vogeltjes zijn ook al aardig gewend en kwetteren er lustig op los. Geen minuut zitten ze stil en het voer en het water hebben ze al snel ontdekt. Nu eerst eens de winter door met dit koppeltje en dan eens zien of we er "broed" mee kunnen krijgen. Het is vooralsnog niet de bedoeling dat wij er ook mee naar tentoonstellingen gaan, maar je weet maar nooit.

 

de volliére

samen op een stokkie   tropisch voer is heel lekker   gezellig hoor

 

 

HOERA.!!!!

een reu, en zijn naam is:

DEXTER

Dexter onze boxerpup

 

Zaterdag 22 augustus 2007 is het dan eindelijk zover. We gaan een lang gekoesterde wens ophalen bij de fokker. Een boxer-pup, onze boxer-pup.!!! Dexter is dan 9 weken oud en mag worden opgehaald. Een voorbeeldige pup, zit in de auto, ligt in de auto en kijkt rustig om hem heen. Eenmaal bij de ark aangekomen mag hij voor het eerst eens een rondje lopen en een kijkje nemen in zijn nieuwe omgeving. Zo te zien bevalt het hem wel. Nu wacht ons een zware taak, n.l. het opvoeden.

 

 

Inmiddels zijn we meer dan 1 jaar verder en is er rust gekomen in ons drukke leventje. Dexter is nu ongeveer 38 kg en is een "grote" boxer geworden, hij is aan het puberen geslagen en daar heb je dan je handen vol aan, maar nog steeds met veel plezier. Iedere zaterdag ochtend gaan Marieke en Dexter naar de boxer school in Wognum, hier is het leren spelen en spelend leren. Zolang beide er plezier in hebben gaan ze er mee door. Het veld in Wognum is Dexter zijn domein, (denkt hij) zodra hij daar binnenkomt gromt en snauwt hij naar alles wat maar reu is ("dat doet hij anders nooit"). Maar dat leren ze hem daar wel af, ze hebben er wel ergere boxers gehad volgens de specialisten, dees valt dus nog wel mee. Dexter is een boxer met karakter, een echt boxer karakter dus, eigenwijs, lief, trouw, speels en toch robuust.

 

Dexter lekker loom in de tuin   Zit daar een kat in die boom.?????   Dexter met Marieke op de boxerclub

 

Op de jonge honden dag, georganiseerd door kringgroep Wognum werd onze Dexter 1ste in zijn leeftijd categorie.

Dexter kampioen showt zichzelf   Mijn kampioenen    Dexter de kampioen gefeliciteerd door Rob

 

Gefeliciteerd kanjers.

 

Dit jaar (2008) hebben wij ook de laatste grote klus op ons erf gedaan, het bouwen van een nieuw kippenhok/voliere. Het slopen van het oude hok en het bouwen van de fundering  voor het nieuwe onderkomen kwam voor rekening van ons bouw-team Rob en Erik. Beide moesten tijdens het zware werk toch concluderen dat ze er alle twee niet jonger op geworden zijn en dat ze dit soort werk toch niet te veel meer moeten doen. Maar het mooie weer en de goudgele beloning tussen door trok hun er door. De nieuwe voliere is in grote lijnen door ons zelf ontworpen en door Volierebouw Nederland gemaakt. Het kwam als bouwpaket aan en is door dit bedrijf in samenwerking met Rob geplaatst. Toch effe een hele dag werk, maar het resultaat mag er wezen, en de bewoners zijn dik tevreden over hun nieuwe thuis. Inmiddels is het aantal bewoners ook uitgebreid, we hebben nu: (vogeltjes) rijstvogels, zebravinken, mozambique sijsjes, (kippen) barnevelder kriel, wyandott, plymouth rock en japanse dwerg kwartels. De combinatie kippen en vogeltjes is in deze ren geen enkel probleem, de kippen laten de vogeltjes met rust en andersom. De kwartels lopen overal tussendoor en eten wat naar beneden valt. De ei productie begint ook op gang te komen en volgend jaar willen we jonge haven zien in de nestjes.

 

nieuwe voliere van uit de woonkamer

 

3 soorten kippen in de ren     vogeltjes op hun stok     dwerg kwartels, echt klein.........

 

 

Rob is bij zijn huidige werkgever gepromoveerd tot telekraan machinist. In het begin van dit jaar heeft hij zijn diploma gehaald en is helemaal in zijn element met zijn geweldige machine. Liebherr LTM 1080-1 voor de kenners en voor de rest, een prachtige 4 assige kraan met een mast van 48 meter kale lengte en nog uit te breiden met een dubbele Jib die deze mast nog eens 20 meter langer maakt. Heel veel werk voor deze kraan is in de havens van Amsterdam en dan niet het laden of lossen van de schepen maar het onderhoud van die schepen of van de havenkranen. Van het vervangen van een radar tot assistent kraan bij het groot onderhoud in het droog-dok van Ship-dock. Verder veel klusjes in de stad, denkend aan een piano in of uithijsen of het hijsen van bouwmaterialen. Bomen slopen is een favoriet klussie voor Rob, samen met een gespecialiseerd bedrijf bomen snoeien of geheel rooien op onmogelijke plekken. Hieronder Rob met zijn geweldige machine, meer foto's op de foto pagina.

Rob en zijn machine

 

wordt vervolgd.!!!

 

 

Deze pagina is altijd:

webpeople-construction07.gif (22275 bytes)

 

Home